تجهیزاتی که در شرکت صنایع آذرآب اراک ساخته میشود به دو نوع عمده مخازن تحت فشار و مخازن ذخیره تقسیم میشوند که در این مطلب به بررسی مخازن تحت فشار این شرکت خواهیم پرداخت.
مخازن تحت فشار جهت انجام امور فرآیندی در صنایع اعم از پالایشگاه، نیروگاه، پتروشیمی، صنایع غذایی، صنایع هوای فشرده و حتی به عنوان ضربه گیر در سیستمهای آبرسانی شهری کاربرد داشته و مورد مصرف قرار میگیرد. این مخازن به دو گروه مخازن تحت فشار ثابت و سیار تقسیم میشوند.
- مخازن تحت فشار ثابت از لحاظ شکل ظاهری خود به دو نوع عمودی و افقی تقسیم میشوند که هر نوع با توجه به کاربرد و شرایط مکان و موارد مصرف خاص انتخاب میگردند.
- مخازن سیار جهت حمل محصولات نفتی و گازی و مواد مضر سمی و آتشزا مورد استفاده قرار میگیرد.
گالری تصاویر
فهرست مطالب
مشخصات هندسی مخازن تحت فشار عمودی
شکل اکثر مخازن تحت فشار استوانهای یا کروی بوده که فرم استوانهای آن معمولا با کلگیهای کروی یا بیضوی قابل ساخت و مونتاژ میباشد و این کلگیها به دو حالت نورد گرم یا سرد تولید میشود.
این شرکت مخازن تحت فشاری مورد استفاده در صنایع نفت و گاز و نیروگاهی را در انواع زیر تولید میکند:
- درامها
- مبدلهای حرارتی
- برجها
- پیش گرمکنهای نیروگاهی
- راکتورهای شیمیایی
طراحی و ساخت مخازن تحت فشار براساس پارامترهای مختلف فنی از قبیل فشار عملیاتی، درجه حرارت عملیاتی، نوع فولاد مصرفی، اندازه، امکانات کارگاهی، اثرات محیطی و عوامل جوی نظیر باد و زلزله، عمر مفید، مقاومت در برابر خوردگی به گونه ای که در ذیل شرح میشود، طراحی میگردد:خصوصیات فنی مخزن تحت فشار
استاندادها و روشهای طراحی
استانداردهای موجود در طراحی مخازن تحت فشار، استاندارد آمریکایی ASME، انگلیسی BS5500 و سایر استانداردها از جمله استانداردهای آلمانی و ایتالیایی هستند، که در این شرکت برای طـراحـی و سـاخــت مخـــازن تحت فـشار بیشـتر نـــوع آمــریـکایـی آن یعنــیASME Sec. VIII, Div. I and II استفاده میشود.
طبق استانداردهای موجود براساس محاسبات انجام شده بعد از مشخص شدن پارامترهای استقامتی لازم نظیر ضخامت بدنه، ابعاد نگهدارندهها، مشخصات پیچهای نگهدارنده (از نظر تعداد و اندازه)، مشخصات هندسی قطعات، نحوه جوشکاری و جنس مواد با نظر گرفتن امکانات کارگاه نقشههای طراحی و اجرائی تهیه و در نهایت جزئیات آن ترسیم میگردد.
نرمافرارهایی که در شرکت صنایع آذرآب برای طراحی مخازن تحت فشار مورد استفاده قرار میگیرند شامل نرمافزارهای PV elite، Aspen B-Jack،Nozzle Pro ، Compress، Nastran و Ansysمیباشد، که مرتبا براساس آخرین تغییرات بوجود آمده در استانداردها جهانی بهروز میشوند.
اتصالات مختلفی از قبیل نازلهای ورودی و خروجی سیالات، دریچههای دست رو و آدم رو و همچنین حفرههای نصب فشار سنجها، سنسورهای دما، تعیین کنندههای سطح مایع، شیرهای تخلیه اضطراری، کلیپهای لولهها و راه پلهها و سکوها ، ادوات و وسایل داخلی از جمله مهگیرها، سینیها، پخش کنندهها، نگهداندههای آکنهها و … خارج و داخل مخرن نصب میگردد، که نقشههای تمامی آنها جهت ساخت و مونتاژ در واحد طراحی تهیه و برای ساخت به کارگاه ارسال میگردد. جزئیات نحوه ساخت و اشکالات حین ساخت توسط کارشناسان واحد مهندسی ساخت همواره بررسی و برطرف میشود.
انجام تستهای نهایی
منبع: سایت شرکت آذرآب
با سلام وخسته نباشید
سایت بسیار مفید وجالبی تهیه کرده اید. امید وارم بنده نیز با تجربه ناقص خود بتوانم سهمی در به نتیجه رساندن زحمات شما عزیزان داشته باشم.
کیوان آرا
سلام خدمت مهندس کیوان آرای عزیز
با تشکر از اظهار لطف شما.
واقعا آن یک سالی را که در خدمت شما بودم، تسلط بر دیسیپلینهای مختلف مهندسی، زیرکی در مذاکرات و خستگیناپذیری شما را تحسین برانگیز یافتم. افسوس که مشغلات فراوان مدیریت عالی شرکتها و بعد مکانی باعث در دسترس نبودن شما شده است .
طراحی و راهاندازی این سایت یک طرف؛ و ارائه محتوای با کیفیت برای فازهای مختلف و دیسیپلینهای هر فاز یک طرف. ادامه این راه کار تیمی بسیار گسترده میطلبد و لذا نیازمند حمایت پیشکسوتان این حوزه کاری را است. امیدوارم در این راه از پشتیبانی شما برخوردار باشم.
با احترام مجدد – ابوالفضل آهنی