مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران از تشکیل کارگروهی ویژه به منظور بررسی علل بالا بودن زمان انتظار دکلهای حفاری (Waiting) و مدیریت یکپارچه آنها خبر داد.
مسعود جباری در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران از تشکیل کارگروهی ویژه به منظور بررسی علل بالا بودن زمان انتظار دکلهای حفاری (Waiting) و مدیریت یکپارچه آنها خبر داد و گفت: نتایج حاصل از بررسیهای انجام شده از سوی مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز در ارتباط با نحوه مدیریت و عملکرد دکلهای حفاری، نشاندهنده بازدهی نسبتا پایین آنها در مقایسه با استانداردهای بین المللی است.

علل بالا بودن زمان انتظار دکلهای حفاری بررسی می شود
جباری با بیان اینکه بالا بودن زمان انتظار دکلهای حفاری سبب افزایش هزینههای تحمیلی به شرکت ملی نفت ایران می شود، افزود: با توجه به سهم چشمگیر حفاری در بودجه کلی شرکت ملی نفت ایران (حدود ۴۰ درصد در خشکی و ۶۰ درصد در دریا)، و اهمیت بسیار بالای صرفهجویی مالی، مقرر شده کارگروهی ویژه در این زمینه تشکیل شود.
به گفته جباری این کارگروه ویژه از نمایندگان شرکتهای تولیدی، شرکتهای حفاری، مدیریت برنامهریزی تلفیقی و با راهبری مدیریت نظارت بر تولید نفت و گاز تشکیل شده است که ضمن انتقال تجربیات، به آسیبشناسی این موضوع می پردازند و نتایج حاصله را به منظور اخذ مصوبات و تصمیمات لازم به مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ارجاع می دهند.
یکسانسازی آییننامههای شرکتهای تابعه
جباری با تاکید بر ضرورت یکسان سازی آیین نامه های شرکت های تابعه اظهار کرد: هم اکنون برخی شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت ایران دارای تجربیات چند ده ساله و متناسب با نیازهای عملیاتی و مهندسی هستند. این شرکت ها همچنین آییننامههای مدون و استانداردی برای خرید کالا، انجام برخی تعمیرات، تستهای مختلف درونچاهی، تخمین عمر تجهیزات و تأسیسات دارند که دائما بهروز میشوند.
وی با بیان اینکه این آییننامهها از پشتوانه علمی، عملیاتی و مهندسی مناسبی برخوردار هستند، افزود: با توجه به اینکه برخی از شرکت ها از چنین آیین نامه های مدونی برخوردار نیستند، یکسانسازی آییننامهها و انتقال تجربیات این چند دهه به تمامی شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت ایران در دستور کار قرار دارد.
به گفته جباری، استفاده تمامی شرکتها از یک آییننامه مشترک در فعالیتهای مشابه بسیار کارآمد است، انجام چنین فعالیتهایی ضمن انتقال تجربیات بهصورت بستههای مؤثر و کارا، باعث یکپارچهسازی شرکتهای تابعه شده و کاهش هزینههای جاری شرکت ملی نفت ایران را در پی خواهد داشت.
منبع: NIOC