خبرگزاری مهر: مدیرکل سازمان بازرسی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به وقوع ۴۸ درصد حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان، گفت: این در حالی است که فقط پنج درصد آموزش ایمنی در این بخش صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد اصابتی ظهرشنبه در همایش ایمنی و بهداشت واحدهای صنعتی و معدنی خراسان جنوبی، اظهار داشت: در سال گذشته حدود ۱۳ هزار حادثه ناشی از کار در کشور رخ داده است.
وی با بیان اینکه ۴۸ درصد این حوادث مربوط به ساختمان بوده است، تصریح کرد: حدود ۵۵ درصد از حوادث کار در بخش ساختمان منجر به فوت نیروی انسانی شده است.
مدیرکل سازمان بازرسی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی تأکید کرد: اگر امروز در بخش ساختمان حوادث نمود خود را نشان داده است باید دلیل آن مورد بررسی قرار گیرد.
اصابتی با بیان اینکه آنچه که امروز برای ما مهم است، انجام اقدامات پیشگیرانه از حوادث است، افزود: این اقدامات میتواند کنشی و واکنشی باشد.
وی اضافه کرد: در اقدامات کنشی باید قبل از حادثه جنبههای پیشگیری را در نظر بگیریم، اما در اقدامات واکنشی فقط رویدادنگاری کرده و کارفرما علل حادثه را مورد ترمیم قرار میدهد.
مدیرکل سازمان بازرسی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه کارفرما باید شرایط ایمنی، آموزشهای لازم، نظارتهای مستمر در محیط کار را برای کارگران داشته باشد، متذکر شد: اگر این عوامل رعایت نشود کارفرمایان در حوادث کارگران مقصر هستند.
۵۰ درصد حوادث کار ناشی از عدم نظارت است
اصابتی با بیان اینکه ۸۵ درصد عوامل حادثه ناشی از کار عوامل انسانی است، یادآور شد: بیش از ۵۰ درصد عوامل حادثه در محیط کار نیز ناشی از عدم نظارت بوده است.
وی از فعال بودن بیش از ۱۳ هزار کمیته حفاظت در کشور خبر داد و افزود: هر ساله کمیتههای برتر حفاظت در کشور معرفی میشوند.
مدیرکل سازمان بازرسی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه راهکار مقابله با حوادث، گسترش فرهنگ ایمنی است، عنوان کرد: باید در ارتقاء فرهنگ ایمنی در محیط کار تلاش کنیم تا خطرات را کاهش دهیم.
اصابتی ادامه داد: ارتقاء فرهنگی ایمنی، آموختنی است و پایه آن هم آموزش است.
وی با اشاره به وقوع ۴۸ درصد حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان، بیان کرد: این در حالی است که فقط پنج درصد آموزش ایمنی در این بخش صورت گرفته است.
مدیرکل سازمان بازرسی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، آموزش اولیه کارگران هنگام ورود به هر بخش را از وظایف مهم کارفرمایان عنوان کرد و گفت: کارفرمایان موظف هستند زمینه اموزش اولیه برای این افراد را فراهم کنند.
به گفته وی فرهنگ ایمنی را فرهنگ ساختاری است و با تحلیل نقاط ضعف و قوت یک مجموعه میشود یا ساختار برای آن تعریف کرد.
وی با بیان اینکه عدم رعایت ایمنی در محل کار سبب خسارتهای مستقیم و غیرمستقیم برای کارگر و کارفرما میشود، یادآور شد: خسارتهای مستقیم کارگر میتواند قابل محاسبه باشد ولی خسارتهای غیرمستقیم نمیتواند قابل محاسبه باشد.
مدیرکل سازمان بازرسی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی افزود: اگر در زمینه آموزش در محیط کار یک ریال هزینه کنیم ۴.۴۸ درصد واحد برگشت هزینه داریم.
اصابتی با اشاره به اینکه براساس ماده ۸۵ قانون، مسئولیت تدوین آئیننامه ایمنی کشور بر عهده شورای حفاظت است، خاطر نشان کرد: آخرین آئیننامه تدوین شده هفته گذشته منتشر شده که مربوط به آئیننامه ایمنی در صنایع ریختهگری بوده است.