یکی از مهمترین پرونده های اختلافی میان ایران و کویت بحث میدان مشترک نفتی در خلیج فارس است.
میدان نفتی که از سوی ایران آرش و از سوی کشورهای کویت و عربستان سعودی الدره نامیده می شود میان این سه طرف مشترک است اما همچنان هیچ یک از کشورها درباره نحوه بهره برداری از آن به توافق نرسیده اند.
این سفر نوید دهنده حل اختلافات قدیمی میان دو طرف اصلی این اختلاف یعنی ایران و کویت بر سر تقسیم آرش یا الدره و دست یابی به توافق است.
رکن الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت بهمن ماه سال قبل در تشریح اخرین وضعیت توسعه میدان مشترک آرش، گفته است: میدان آرش با وجود آمادگی کامل شرکت ملی نفت طرح توسعه آن به دلیل وجود پاره ای اختلافات مرزی با کشورهای عربستان و کویت با سرعت کمتری در حال انجام است.
در حالی توسعه این میدان مشترک با کویت و عربستان به اعتقاد مدیرعامل شرکت نفت با سرعت کمتری در حال انجام است که اخیرا بالا گرفتن اختلافات گازی عربستان و کویت برای توسعه میدان آرش، ایران میتوانست از این فرصت برای تامین منابع مالی و شتاب در توسعه این میدان مشترک به منظور تولید معادل یک فاز پارس جنوبی گاز استفاده کرده و حتی گاز آن را به کشورهای عربی صادر کند.
میدان گازی آرش با در اختیار داشتن ذخیره بیش از یک تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی و ۳۱۰ میلیون بشکه نفت خام در شمال غربی خلیج فارس مشترک بین ایران، کویت و عربستان قرار گرفته است.
سال گذشته شرکتهای ملی نفت کویت (کی.پی.سی) و آرامکوی عربستان سعودی به منظور توسعه میدان نفت و گاز آرش (الدوره) کنسرسیوم (کی.جی.او) را تاسیس کردند و حتی شهریور ماه سال گذشته برای توسعه میدان مشترک آرش حفاری یک حلقه چاه اکتشافی آغاز شد.