پنجمین کنفرانس صنعت نیروگاههای حرارتی (گازی، سیکل ترکیبی، بخاری) صبح امروز در دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد.
در پنجمین کنفرانس صنعت نیروگاههای حرارتی دکتر محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه، دکتر عباس علیآبادی رئیس گروه مپنا، دکتر حائری مدیرعامل شرکت توانیر، جمع کثیری از مسوولان، استادان، پژوهشگران و دانشجویان حضور داشتند.
دکتر محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه، ضمن خوشامدگویی اظهار امیدواری کرد، این کنفرانس فرصت نیکی برای شکلگیری هسته کنسرسیوم صنعت و دانشگاه باشد.
رئیس دانشگاه، با اشاره به نقش چند وجهی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی افزود: تربیت افراد متخصص، افزایش دانش مفید، حل مسئله و فراهم کردن فضای عمومی برای پیشرفت از کارکردهای اصلی دانشگاههاست.
دکتر طهرانچی، در راستای دستیابی به اقتصاد دانشبنیان گفت: فراهم آوردن محیط مناسب برای سرمایهگذاری تجاری، حمایت مالی دولت از پژوهشهای خلاق اکتشافی و وضع ساز وکارهای ترویج و حمایت مالی از پژوهشها از سوی دولت و بخشهای تجاری، از پیش نیازهای اصلی برای بهرهمندی جامعه و اقتصاد از منافع نهاد علم هستند.
وی تاکید کرد: برای افزایش سطح تماس دانشگاه ها با بخش تجاری، نیازمند تنظیم مجدد روابط هستیم و مشتری پژوهش نباید صرفا دولت باشد و لازم است که بخش خصوصی نیز وارد عرصه شود.
دکتر علی آبادی مدیر عامل گروه مپنا و رئیس کنفرانس نیز در سخنانی با اشاره به افزایش تقاضا برای انرژی گفت: در یک بازه ۴۰ساله در حالیکه جعیت جهان۵۰ درصد رشد داشت، نیاز به انرژی حدود ۸۰ درصد افزایش یافت.
وی افزود: بررسی سهم منابع اولیه در تامین انرژی، نشان میدهد که سوختهای مایع، سهم و جایگاه خود را در تامین انرژی از دست میدهند و در حال حاضر گاز طبیعی با ۳۵ درصد سهم، حرف اول را در تولید برق در جهان میزند.
دکتر علی آبادی، تاکید کرد: تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی، به مدد خوداتکایی در ساخت تجهیزات نیروگاهی و با استفاده از ظرفیت های قانون بودجه سال ۹۳، دستاوردهای عظیمی را به دنبال خواهد داشت.
رئیس گروه مپنا، افزایش ۸ هزار مگاواتی به ظرفیت شبکه، افزایش راندمان از ۳۷درصد فعلی به ۴۴ درصد و صرفه جویی ۱۰ میلیارد لیتر در واردات گازوئیل را ازجمله این دستاوردها اعلام کرد.
دکتر افجهای دبیر این کنفرانس، صنعت نیروگاهی را به عنوان یکی از صنایع استراتژیک در دنیا دانست و افزود: حجم سرمایهگذاری ها در این عرصه ، افزایش ارزش افزوده تولیدات صنعتی در حوزه نیروگاهی و به خصوص قطعات و خدمات مورد نیاز، محدود بودن تعداد کشورهای صاحب این فناوری در دنیا، نشان دهنده استراتژیک بودن این صنعت است.
رییس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر افزود: در این کنفرانس از۳۰۰ مقاله ارسالی، ۸۰ مقاله بصورت شفاهی و ۲۳ مقاله درقالب پوستر پذیرفته شده اند.
پنجمین کنفرانس صنعت نیروگاههای حرارتی(گازی، سیکل ترکیبی، بخاری) طی دو روز با محورهای اقتصادی و انرژی، حقوق انرژی داخلی و بینالمللی، ایمنی ،امنیت بهداشت شغلی، بورس انرژی و بازار برق، در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.
منبع: سایت دانشگاه شهید بهشتی